Is dat nou schoonheid?

Is dat nou schoonheid?

Het is ongeveer een half jaar geleden dat onze oudste dochter het volgende tegen mij zei; “mam, kijk eens naar mijn been, kijk eens goed.” Ik had echt geen idee wat ze bedoelde en zocht naar een vlekje of een wond o.i.d. “nee mam, keek eens hoe dik mijn been is” Say whaaaat? Ladies and gentlemen. De kleine meid was destijds 3,5.

Waar haalt ze dit nu vandaan dacht ik? Naar mijn idee ben ik altijd voorzichtig als het gaat over uitspraken m.b.t. mijn prachtige lijf 😉 Oke, ze zal het vast ergens hebben opgepikt en hier kan ik nog wel wat mee.     Maar effe hoor….zo vermoeiend dat “ideaal beeld” En ja ik heb er ook aan mee gedaan. Vooral na de geboorte van mijn jongste dochter. Mijn nieuwe lijf en ik moesten enorm aan elkaar wennen.             Ondertussen zijn we 2 jaren verder en ben ik blij met mezelf. En dat zeg ik hardop als ik naar mezelf kijk. Klinkt misschien gek maar probeer het eens en voel wat dit met je doet.

We zijn allemaal zo verschillend en dat vind ik prachtig. En voor mij draait het uiteindelijk allemaal om wat iemand uitstraalt. Als ik dan een moeder of vader van een pasgeboren baby voor mijn camera heb dan zie ik liefde en bescherming richting hun kleintje. Die blik, dat leg ik vast en je voelt het door de foto heen. Dat is schoonheid voor mij.

Even weer terug naar waar ik begon. Want als kinderen al zo jong dat soort uitspraken oppikken…. Ik wil niet dat zij dat zogenaamde ideaalbeeld gaan nastreven. Daar word je alleen maar verdrietig van en dat wil je al helemaal niet voor je kind. Bij ons thuis was er al een soort van “verbod” op praten over dik, dun, mooi en lelijk. Helaas ontkom je er niet aan dat andere mensen dit soort gesprekken meenemen.

Dus wat ben ik gaan doen?

Een paar avonden in de week zeggen we samen, voor het slapen gaan een paar zinnetjes. Je kent het misschien wel als affirmaties.                                                                                                                                Bij ons zijn het zinnetjes als:

  • Ik heb sterke benen waar ik hard mee kan rennen
  • Het maakt mij niet uit wat een ander van mij vindt

En we eindigen altijd met de volgende zin:

“Ik ben altijd goed genoeg!”

Haar ogen beginnen te sprankelen en een glimlach van oor tot oor! En zo gaat ze dan slapen, met dat gevoel.

Hoe speelt dit bij jou thuis en hoe ga jij hier mee om? Tips altijd fijn.

 

Tot de volgende blog! Liefs Daphne

 

 

 

De website is live!

De website is live!

De website is live!

Hier heb ik best even over gedaan en nu ben ik mega tevreden met het resultaat.

Helemaal compleet met een blogpagina. Hier zal ik schrijven over de fotoshoots maar ook leuke persoonlijke stukjes.Verder zal ik ook het een en ander achter de schermen laten zien en delen wat voor mij inspiratie is.

Reageer vooral en heb je vragen mag je me altijd een bericht sturen!

Imke Hannink Balk – gezinsshoot

Een hele leuke en spontane gezinsshoot gehad bij Daphne. De kinderen konden helemaal zichzelf zijn, er is gelachen en gehuild. Het resultaat is super mooi!

Imke Hannink Balk – gezinsshoot

Emma van Anholt – newborn

Onwijs leuke foto shoot gehad met ons 4 weken oude zoontje. Bij binnenkomst was het tijd voor zn flesje, maar meteen was het gezellig en vertrouwd. Daphne had heel veel geduld als de kleine even niet mee werkte. Het was heel fijn om te zien hoe ze met ‘m omging. Mooie studio en geweldige foto’s. Wij gaan zeker nog eens terug !! Thanks.
Emma van Anholt – newborn

Marcella Baaijens – familiefeest!

Heel blij met de prachtige blijvende herinneringen! Daphne weet iedereen op zijn/haar gemak te stellen en heeft engelen geduld! Tijdens het verjaardagsfeestje van onze zoon heeft zij de mooiste momenten weten vast te leggen en was zij een gezellige aanvulling voor deze mooie dag!
Daphne staat open voor wensen en ideeën, om zo samen tot het beste resultaat te komen.
Marcella Baaijens – familiefeest!

Myrthe Hofman – loveshoot

Ik, zo fotoschuw als ik ben had Daphne gewaarschuwd. Ik ben zo fotoschuw dat ik voor de camera verstijf en bijna nooit leuk op de foto kom. Best jammer, aangezien het altijd leuk is om een paar mooie foto’s van jezelf te hebben. Toch wist Daphne mij met haar enthousiasme te overtuigen en heb ik nog eens geprobeerd. Daphne wist mij direct te ontspannen voor de camera, en zei dat ik helemaal niets hoef te doen, alleen lol hebben. En dat is gelukt! Daphne wist mij helemaal op mijn gemak te krijgen en ik ben dan ook laaiend enthousiast over de eerste voorproefjes die ik te zien kreeg! Wauw, wat weet zij goed op een luchtige manier toch de perfecte portret foto’s te schieten! Ik heb een superleuke ochtend gehad en daarnaast ook nog eens een prachtige serie foto’s overgehouden aan deze leuke ervaring! Daphne, ik wil je bedanken dat je mij hebt weten te overtuigen en heel mooi op de foto hebt gekregen, je ben een topper!
Myrthe Hofman – loveshoot

Floortje Koobs, newborn shoot

Daphne heeft bij ons de newbornshoot gedaan en wat zijn de foto’s prachtig geworden. De shoot was bij ons thuis en Daphne wist ons en de kleine direct op ons gemak te stellen. De manier waarop ze in alle rust en met oog voor detail de foto’s maakte was mooi om te zien. Iemand die met veel plezier haar vak uitoefent. Het uiteindelijke resultaat laat dat zien, bedankt Daphne!

Shannon Alwicher, zwangerschap en newborn shoot

Geweldig ervaring en een geweldige herinnering. Ik heb zowel mijn zwangerschapshoot als mijn newbornshoot bij Daphne gedaan.
Mijn zwangerschapshoot was in een prachtig natuurgebied samen met mijn partner, Daphne neemt echt de tijd voor je en mocht je zelf ideeën hebben staat ze er voor open. De foto’s zijn prachtig geworden! Mijn newbornshoot was bij ons thuis en ze neemt alles zelf mee. De kleine meid werd met een kacheltje lekker warm gehouden en alle spullen zijn comfor…

Maud den Dool, newborn shoot

Daphne heeft bij ons een newborn shoot gedaan. Dit vond ik vooraf nog wel wat spannend. Wat zou er gebeuren, wat moest onze kleine man doen, wat nou als hij een eigenwijze bui had en niet zou doen wat we van hem verwachten, hoe zou daar mee omgegaan worden, wat werd er van mij/ons verwacht..
Wat je gelukkig direct merkt aan Daphne is dat ze gelukkig wordt van het fotograferen, Daardoor straalt ze rust uit en creëert ze een erg ontspannen sfeer. Ze was duidelijk, liefdevol, geduldig en vol passie tijdens de shoot. Dit werkte positief op mij maar vooral op onze kleine man.
Daarnaast waren de foto’s erg snel klaar en echt absoluut prachtig geworden! Heel blij met deze ervaring en ik zou Daphne absoluut aan iedereen aanraden